середу, 11 травня 2011 р.

Тактика захисту водія в суді

    
Визнання провини пом'якшує покарання. 
Якщо вина очевидна, водієві краще висловити на суді щире каяття. 
Захист для водія, якщо ДТП відбулося з його вини, повинен будуватися за ст. ст. 10, 11, 17, 18 і 34 КпАП. Їх суть полягає в тому, що водія піддають покаранню по нижній відмітці штрафної вилки, якщо ДТП відбулося через необережність, або водія взагалі можуть звільнити від покарання - якщо він діяв з міркувань крайньої необхідності (збиток у випадку інших дій був би значно більшим). Природно, для цього потрібні докази.

Звісно ж багато чого залежить від правил поведінки водія після ДТП у перші 12 годин. Адже, чим мешнше помилок буде допущено водієм, тим легше буде побудувати захист в суді.
      
Також пом'якшуючими обставинами, згідно зі ст. 34 КпАП, є добровільне відшкодування шкоди, а також те, що правопорушення відбулося під час вагітності або сильного душевного хвилювання. І навпаки, коли все говорить проти водія, якщо він буде стояти на своєму, то, розсердивши суддю, він посилить ситуацію.

     Характеристика з роботи. Згідно ст. 33 КпАП, при виборі покарання за адмінправорушення повинна враховуватися особа правопорушника, - радять юристи. Тобто водієві не завадить взяти на роботі характеристику про те, що начальство про нього відгукується позитивно.

     Скористайтеся юридичною допомогою. Юристи радять у випадку ДТП, якщо водієві загрожує серйозне покарання і виплата матеріального збитку, скористатися послугами адвоката. Фахівець може звернути увагу на такі нюанси, яких водій сам би і не помітив. Крім того, юрист правильно складе судові документи.


     
Замовити кваліфіковану юридичну допомогу ви можете у юристів адвокатського об'єднання "ЗАХИСТ ПРАВА".

Немає коментарів:

Дописати коментар